Preden fondant razvaljate, ga dobro pregnetite. Tako bo postal bolj elastičen in lažje ga boste razvaljali. Pred valjanjem delovno površino posujte s sladkorjem v prahu in fondant na tanko razvaljajte z valjarjem za testo. Če se pri prekrivanju torte fondant guba, vam priporočamo, da ga razvaljate na večjo velikost, kot je za torto potrebno. Tako boste lahko fondant na robovih torte lažje zravnali. Če se med valjanjem pojavijo zračni mehurčki, jih previdno prebodite z buciko, nato pa maso zravnajte s prsti.
Za prekrivanje s fondantom so najprimernejše torte, ki so premazane z masleno kremo ali tankim slojem prekuhane marmelade (aprikotiranje). Fondant ne sme priti v neposreden stik s kremo iz smetane, skute ali pudinga, saj bo visoka vsebnost vlage v teh kremah zmehčala sladkorno maso. Torto čim enakomerneje premažite z masleno kremo ali marmelado in jo znova postavite na hladno. Nato fondant položite čim bolj ravno na torto in ga zravnajte z rokami, začenši od sredine proti robu. Ko je površina ravna, fondant postopoma pritiskajte na stranice od vrha navzdol. Odvečni fondant večkrat poravnajte na delovni plošči, da se pri ravnanju ob straneh torte ne naguba.
Prekrivanje božičnih tort je še posebej hitro in preprosto s pomočjo izdelka Dr. Oetker Fondant decke. Gre za že razvaljano sladkorno maso, ki jo lahko preprosto uporabite – zadostuje za torto s premerom 26 cm.
Torto, ki ste jo prekrili z razvaljanim fondantom, lahko po želji okrasite z dodatnimi okraski iz fondanta.