Segrejte mleko. V skledo stresemo moko. Na moko razdrobimo kvas. Dodamo ostale sestavine in z mešalnikom (lopatkami) zgnetemo gladko testo, ki ga mešamo kratek čas na najnižji hitrosti, nato pa približno 5 minut na najvišji. Testo pustimo pokrito na toplem vzhajati približno 2 uri, dokler se vidno ne poveča.
V kozici med mešanjem segrevamo maslo, kuvertira fix, sladkor, kakav in sol, da se vse stopi in poveže. Pustimo, da se malo ohladi. Marcipanovo zmes grobo nastrgamo na domačem strgalniku.
Namastite kvadratni model.
Testo na rahlo pomokani delovni površini še enkrat dobro pregnetemo in razvaljamo v pravokotnik (približno 40 x 30 cm). Testo namažemo s čokoladnim nadevom; na vseh straneh pustite približno 1,5 cm prostega roba. Čez enakomerno razporedimo nariban marcipan in čokoladne mrvice.
Testo z dolge strani zvijemo v valjar (približno 40 cm).
Segrejte pečico.
Električna pečica: okoli 180 °C
Pečica na vroč zrak: okoli 160 °C
Testo v obliki svaljka po sredini po dolžini prerežemo in prerežemo. Oba kraka testa ovijte enega okoli drugega, tako da je prerezana stran obrnjena navzgor; stisnite konce. Pletenico položimo v model in jo ponovno pokrito pustimo kakšno uro na toplem, da vzhaja
Model postavite na rešetko v pečico.
Raven pečice: spodnja tretjina
Čas peke: približno 40 min
Tik pred koncem peke v kozici zavremo vodo in sladkor. Pustite vreti približno 2 minuti, dokler se sladkor ne raztopi in doseže konsistenco sirupa. Odstavite ponev s štedilnika.
Torto v modelu položimo na kuhinjsko rešetko, premažemo s sirupom in pustimo, da se ohladi v modelu. Šele nato ga vzamemo iz modela in po želji postrežemo posutega z malo sladkorja v prahu.
Kruh
Kruh