V večjo posodo stresi 260 g moke, 45 g sladkorja, pol vrečke suhega kvasa in en ščepec soli.
Vse skupaj premešaj, v sredini pa izkoplji jamico.
V odprti kop zlij 100 ml mlačnega mleka, 35 g stopljenega masla in žličko vanilijeve arome.
V posodo ubij še jajce.
Sestavine premešaj, da se povežejo, nato pa jih zgneti v voljno in prožno testo.
Posodo pokrij in jo postavi na toplo, da testo vzhaja do dvojne prostornine - približno 1 uro.
V kozico nameči 150 g temne čokolade, 100 g masla, 50 g sladkega prahu in 50 g kakava.
Kozico pristavi nad nizek ogenj in mešaj, da dobiš homogeno čokoladno zmes.
Pusti, da se čokoladna zmešnjava malce ohladi - ne sme biti prevroča in pretekoča, temveč lepo mazljiva.
Testo razvaljaj v pravokotnik debeline 0,5 cm. Celega premaži s čokoladnim nadevom, pri čemer pusti 2 cm od robov prazna.
Testo zvij v dolgo rulado, kot za potico.
Pograbi nož in cel čokoladni zvitek po dolgem razpolovi.
Obe polovici prepleti okoli skupne osi, dobljen čokoladni zaplet pa prenesi v pekač, ki ga prej premažeš z maslom.
Babko pokrij s krpo in jo pusti, da 30 minut v miru vzhaja.
Čokoladno babko premaži z mešanico jajca in ene žlice mleka, nato pa jo za 30 minut prepusti pečici, segreti na 180 °C.
Kruh
Kruh