Priprava kislega testa za bagete
V mešalni posodi dobro zmešajte moko, kvas in nastavek za rženo polnozrnato kislo testo. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito kislo testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča.
Oblikovanje baget iz kislega testa
Testo za bagete na pomokani površini na hitro pregnetite. Testo prepolovite ter polovici oblikujte v dva približno 36 cm dolga valja. Oba kosa testa položite na s papirjem obložen pekač in pokrita pustite vzhajati, dokler se vidno ne povečata
V pečico dajte z vodo napolnjeno toplotno obstojno posodico, ki bo preprečila prehitro sušenje skorje kruha.
Zgornji in spodnji grelnik: pribl. 220 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 200 °C
Peka baget iz kislega testa
Na površini baget v razmakih naredite pribl. 1 cm globoke zareze.
Specite bagete iz kislega testa.
Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 22 minut
Bageti iz kislega testa naj se ohladita na kuhinjski rešetki, lahko pa ju pojeste tudi topli.
Kruh
Kruh