Pekač namastite in obložite s papirjem za peko, pri tem pa papir na robu pekača prepognite. Predhodno segrejte pečico.
Zgornji in spodnji grelnik: pribl. 200 °C
Vroči zrak: pribl. 180 °C
Jajca in rumenjak v mešalni posodi z mešalnikom (metlico za mešanje) na najvišji stopnji stepajte eno minuto, da nastane penasta zmes. Zmešajte sladkor in vanilin sladkor ter mešanico postopoma eno minuto dodajajte zmesi in jo stepajte še dve minuti. Zmešajte moko in pecilni prašek ter nastalo mešanico na najnižji stopnji vmešajte v maso. Testo za biskvit enakomerno razdelite v dve posodi in po eno polovico vsake pobarvajte z rdečo ali zeleno jedilno barvo. Vsako polovico testa nadevajte v svojo veliko dresirno vrečko in zaprite. Na vsaki vrečki odrežite 1 cm konice in testo iz njiju izmenično diagonalno nabrizgajte na pekač. Specite pobarvani biskvit.
Položaj v pečici: srednji
Čas peke: 8–10 minut
Pečen biskvit previdno ločite od površine pekača, ga prevrnite na delovno površino in na papirju za peko pustite, da se ohladi.
Biskvit previdno odstranite z delovne površine, pri tem pa pazite, da skorjica ne prilepi na delovno površino. Biskvit nato položite na nov kos papirja za peko in previdno odstranite papir, ki se je pekel z biskvitom.
V mešalni posodi z mešalnikom (metlico za mešanje) dobro zmešajte smetano, Kremfix, sladkor, sir maskarpone in Dr. Oetker Finesse. S štirimi žlicami kreme napolnite dresirno vrečko z okroglim nastavkom (Ø 15 mm).
Po biskvitu najprej potresite brusnice, nato pa vse skupaj premažite z nadevom iz sira maskarpone, pri tem pa na daljši stranici ob robu pustite 1 cm prostora. Biskvit zvijte skupaj z daljše strani. Preostalo kremo v dresirni vrečki kot okraske nanesite na božično rulado in jo postavite v hladilnik za vsaj eno uro.
Božično rulado pred serviranjem okrasite s sladkornimi okraski.
Desert
Desert
Desert