Na podlago za torte s premerom vsaj 24 cm postavi tortni obroč in ga nastavi na premer 24 cm.Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
100 g spekulas piškotov in 100 g maslenih piškotov fino zmelji ali zdrobi.Dodaj 100 g stopljenega masla in premešaj v homogeno zmes.Piškotno zmes nanesi v tortni model in jo potlači ob dno in poravnaj.
300 ml sladke smetane prebutaj v stepeno smetano.V hladni vodi namoči 9 lističev želatine in jih pusti, da se napojijo.Ožemi jih in vrzi v kozico, ki jo pristaviš nad srednji ogenj.Segrevaj, da se želatina povsem stopi.V posodo vrzi 5 lončkov božičnega jogurta, žličko vanilijeve arome in 2-3 žlice sladkega prahu ter premešaj.Med električnim miksanjem v jogurt vmešaj stopljeno želatino.Na koncu v kremo s spatulo vmešaj še stepeno smetano.
V kozico stresi 500 g zamrznjenih malin in 2-3 žlice sladkega prahu.Maline kuhaj, da se razpustijo, nato jih spasiraj s paličnim mešalnikom.Malinovo osnovo precedi skozi fino cedilo.V hladni vodi namoči 6 listov želatine in jih pusti, da se napojijo.Ožemi jih in vrzi v kozico z malinovo osnovo.Nad ognjem jo segrevaj, da se želatina povsem stopi.Kozico odstavi in pusti, da se osnova ohladi na sobno temperaturo.
V tortni model na sredino piškotnega dna najprej nadevaj 3 žlice jogurtove kreme, nato pa na istomesto še 3 žlice malinove osnove. Malinova osnova je bolj tekoča in bo stekla po svoje, kar je povsem OK.Po istem kopitu nadaljuj, dokler ne porabiš kreme in osnove, pomembno je, da ju v model nadevaš izmenično in na isto točko.Na koncu kremo malce pogladi in poravnaj, torto pa postavi v hladilnik za vsaj 6 ur (najbolje bo, da tam počaka do naslednjega dne).
S torte odstrani obroč in folijo, po njeni kroni pa nanesi maline, zdrobljene španske vetrce in vejice rožmarina.
Desert
Desert