V posodico nalomi 100 g temne čokolade in dodaj 120 g na kocke narezanega masla.Posodico postavi v mikrovalovko za kako minutko, da se maslo stopi.Z metlico mešaj, da dobiš homogeno čokoladno zmes.V večjo posodo stresi 100 g moke, 4 žlice kakava, pol žličke pecilnega praška in ščepec soli. Premešaj.K čokoladni zmesi dodaj 180 g sladkorja, žličko vanilijeve arome in dve jajci, nato dobro premešaj.Mokre sestavine zlij k suhim, nato pa vse skupaj zmešaj z električnim mešalnikom.Pekač premaži z maslom, nato med srčki razporedi maso za brownieje.Brownieje peci 15-20 minut pri 170 ºC – odvisno od želene stopnje pečenosti, oz. kako čvrsto želiš sredico.Na pekač postavi desko, nato oboje trdno zagrabi in zvrni na glavo, da preneseš brownieje na desko.
V kozici segrej 100 g jedilne čokolade in 50 ml sladke smetane.Mešaj, da se čokolada povsem stopi, nato zmes ohladi najprej na sobno temperaturo, nato pa še v hladilniku.
Brownie srček postavi na krožnik, nanj pa postavi jagodo, polovico Ferrero Rocherja in nabrizgaj rozeto iz čokoladnega ganacha.
Hladne brownie srčke pred postrežbo pogrej tako, da jih za 20 sekund postaviš v mikrovalovno pečico.Srčke pa lahko tudi zamrzneš in jih potem pogreješ v mikrovalovni pečici – nekje 1-2 minuti bi morali zadostovati.
Desert
Desert
Desert