V mešalniku zmeljite bučna semena in datlje. V posodi jih z maslom (narezanim na majhne koščke), mandlji, jajcem in pecilnim praškom dobro pregnetite. Model za peko (Ø 28 cm) namastite in posujte z moko. Po njem enakomerno razdelite testo in ga za pribl. 20 minut postavite v hladilnik.
Pečico predhodno segrejte.
: 150 °C
: 130 °C
V vmesnem času bučo operite, narežite na majhne koščke in kuhajte v vreli vodi približno 10 minut. Vodo odcedite. Olupite ingver in ga drobno naribajte. V mešalniku dobro zmešajte kuhano bučo, naribano pomarančno lupinico, ingver, jogurt, jajca, agavin sirup in koruzno moko, da dobite gladko maso.
Bučno maso razdelite po pripravljenem dnu modela ter jo v pečici na sredini pecite pribl. 50 minut.
Pustite, da se pita ohladi.
Kolači
Kolači
Kolači