V posodo nameči 250 g kremnega sira, 50 g sladkorja, žličko limoninega soka, eno jajce in žličko vanilijeve arome. Vse skupaj vehementno premešaj, nato dodaj še 20 g gustina in zmes ponovno premlati.
150 g masla, 150 g sladkorja, vrečko vanilijevega sladkorja in ščepec soli penasto stepi. Električno primešaj 3 jajca, enega za drugim. Dodaj 50 g kisle smetane, 50 ml mleka in žličko limonine lupinice in dobro premešaj. V drugi posodi zmešaj 260 g moke, vrečko vanilijevega pudinga in vrečko pecilnega praška. Suhe sestavine stresi k mokrim in ju združi z električnim miksanjem.
V model za kruh vtakni peki papir.Vanj nanesi 2/3 biskvitne mase, v katero po sredini izkoplješ rov – z žličko maso potisni ob stene modela. Po pripravljenem kanalu razporedi polovico jagodičevja, nanj pa stresi kremo in jo poravnaj. Po kremi razporedi še drugo polovico jagodičevja, vse skupaj pa pokrij še z zadnjo tretjino biskvitne mase. Pogladi jo, nato pa model porini v pečico, segreto na 180 ºC. Kolač peci 60 minut, po 40 minutah peke pa ga pokrij s papirjem za peko, da preprečiš žganje. Ko se kolač malce ohladi, po njem razporedi sveže jagodičevje in ga posuj s sladkim prahom.
Kolači
Kolači
Kolači