Pečico segrej na 180 ºC.Štiri banane pretlači in jih stresi v posodo.Dodaj jajce, 100 g Sweet zero, žličko vanilijeve arome in 30 ml olja.Vse skupaj premešaj.V drugi posodi zmešaj vse suhe sestavine: 200 g moke, žličko pecilnega praška, žličko sode bikarbone, ščepec soli in pol žličke cimeta.Suhe sestavine z metlico na hitro primešaj k mokrim, a ne pretiravaj.Zmes stresi v okrogli pekač s snemljivim obodom premera 24 cm, na dno katerega prej vpneš peki papir.Bananin kruh peci 30 minut pri 180 ºC.Po peki naj se dobro ohladi.
Vseh 350 ml sladke smetane preklofaj v stepeno smetano.V drugo posodo čmokni 500 g kremnega sira in vsuj 100 g Sweet zero (ali sladkorja) in vrečkoSweet zero vanilin (ali vanilin sladkorja). Premešaj.6 listov želatine namoči v hladni vodi in počakaj, da se napojijo.Želatino ožemi in jo vrzi v kozico, ki jo pristaviš nad srednji ogenj.Mešaj, da se želatina povsem stopi, nato jo električno primešaj h kremnemu siru.Na koncu v kremo s spatulo vmešaj še stepeno smetano.
Na tortno podlago postavi bananov kruh, okoli njega pa zategni nastavljiv obroč za torte.Po notranji strani oboda namesti acetatno folijo, ki naj sega do dna modela.V model vlij kremo in jo poravnaj in pogladi.Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.Pred postrežbo po torti potresi nastrgano čokolado.
Desert
Desert
Desert