Zmešajte maslo, Dr. Oetker Sladki prah in vanilin sladkor ter ob stalnem mešanju dodajajte rumenjake – enega po enega.
Dodajte presejane suhe sestavine in ročno zamesite testo. Testo razdelite na tri enake dele, jih oblikujte v hlebčke in zavijte v prozorno folijo.
Postavite jih v hladilnik za približno eno uro.
Pripravite šablono v obliki srca.
Vsak del testa razvaljajte na približno tri mm debelo ter ga z ostrim nožem in s pomočjo šablone izrežite v obliki srca.
Testo nekajkrat prebodite z vilicami in ga pred peko postavite za približno deset minut v zamrzovalnik.
Električna pečica: 180 °C
Čas peke: 14–16 minut
Čokolado razlomite v lonček, jo prelijte s sladko smetano in segrevajte, dokler se čokolada ne stopi.
Po petih minutah hlajenja z lopatico vmešajte sir maskarpone in mešajte, da se vse poveže. Kremo ohladite.
Maline stresite v manjšo kozico, dodajte vodo, sladkor in limonin sladkor ter segrevajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Maline pretlačite s paličnim mešalnikom in umaknite s štedilnika.
Želatino pripravite po navodilih in jo dodajte v vročo zmes z malinami. Premešajte in pustite, da se ohladi.
Na pladenj za torte položite prvi piškot, nanj nanesite čokoladno kremo, nato še malinov žele.
Ponovite postopek še z drugim piškotom, na tretjega pa nanesite samo čokoladno kremo in okrasite po želji.
Kolači
Kolači