Piškote grobo zrežemo. V kozico dodamo mleko, sladkor, sol , pasto in aromo. Zavremo. Odstavimo in dodamo nadrobljeno čokolado in maslo. Počakamo minutko, nato pa fino zmešamo v enotno zmes.
V še toplo zmes vmešamo piškote in vse skupaj zlijemo v obod tortnega pekača – ta naj bo položen na servirnem krožniku/pladnju. Zmes lepo razporedimo in položimo v hladilnik za 2-3 ure, da se očvrsti.
Želatino namočimo v hladni vodi. Čokolado dodamo v kozico z debelim dnom in ju na najnižji temperaturi segrevamo da se lepo stopi.
Sladko smetano miksamo do mehkega – da se cofki zavihajo nazaj. V kozico dodamo sladko smetano za želatino. Dodamo ji ožeto želatino in jo na najnižji temperaturi segrevamo da se popolnoma utekočini.
Stopljeno čokolado zmešamo z mascarpone sirom, limoninim sokom, vaniijevo pasto, rumovo aromo, soljo in sladkorjem. Stopljeno želatino vmešamo v stepeno sladko smetano.
Čokoladno mascarpone zmes vmešamo med stepeno smetano z želatino. Po okusu dosladkamo in dodamo še malo limone.
Kremo razporedimo čez ohlajen spodnji del torte. Položimo v hladilnik za 3-4 ure. Smetano za obliv zavremo. Umaknemo od vroče plošče in vmešamo čokolado. Počakamo minutko, nato pa zmešamo. Počakamo da se ohladi na sobno temperaturo in jo nato zlijemo čez kremo. Položimo nazaj v hladilnik za vsaj 2-3 ure – najbolje kar čez noč.
Ob robu oboda s tankim nožem zarežemo okrog torte. Obod odstranimo in rob poravnamo/olepšamo s tankim nožem. Vrh okrasimo s svežimi malinami.
Desert
Desert