Marelice speri in jih razpolovi ter odstrani koščice, nato jih nareži na kocke. Očiščenih marelic potrebuješ 1 kg.Gelfix zmešaj z dvema žlicama sladkorja, nato ga stresi v pisker z marelicami.Segrevaj jih na visokem ognju, da zavrejo, nato jih s paličnim mešalnikom fino spasiraj.Dodaj 250 g sladkorja, in eno tubico vanilijeve paste, nato kuhaj še 3 minute.Še vročo marmelado natoči v sterilizirane kozarce, nato jih pokrij s krpo in pusti en dan na kuhinjskem pultu.
V kozico zlij 350 ml sladke smetane in jo zavri.V posodo nalomi 300 g temne čokolade in stresi 3 žlice sladkega prahu, nato vse skupaj prelij z vrelo smetano.Mešaj, da se čokolada povsem stopi, nato posodo pokrij in jo postavi v hladilnik do naslednjega dne.
Naslednji dan se najprej loti priprave biskvita.Pečico nažgi na 160 ºC.Ubij 6 jajc in loči beljake od rumenjakov.Beljake pošpricaj s četrt žličke limoninega soka in jih stepi v čvrst sneg.K rumenjakom stresi 100 g sladkorja in jih vsaj 6 minut stepaj, da dobiš gosto svetlorumeno peno.K stepenim rumenjakom primešaj 60 ml olja in 80 ml mleka.V ločeni posodi zmešaj 80 g moke in 40 g kakava.Suhe sestavine električno primešaj k mokrim, na koncu pa s spatulo nežno vmešaj še sneg iz beljakov.Pripravi model za peko – na dno okroglega pekača s snemljivim obodom vpni peki papir.V model nanesi biskvitno zmes in jo poravnaj.Biskvit peci 30–40 minut pri 160 ºC.Pečenost biskvita preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu ostati suh.
Pripravi tortni model – tortni obroč postavi na tortno podlago in ga nastavi na premer 20 cm. Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.Ohlajen biskvit prereži na tri enako debele diske.Ohlajeno čokoladno zmes električno prebutaj v čvrsto kremo.Na dno modela postavi prvi biskvit in ga namoči z 8-10 žlicami mleka.Premaži ga z nekaj žlicami marmelade, nato nanj z dresirno vrečko nabrizgaj polovico kreme in jo poravnaj.Na vrsti sta zopet namočen biskvit in marmelada, sledi pa jima še druga polovica kreme.Poravnaj jo in gradnjo zaenkrat zaključi s tretjim biskvitom.Torto postavi v hladilnik, kjer naj počaka vsaj 6 ur, še raje pa kar do naslednjega dne.
Midva sva torto okrasila z rozetami iz stepene smetane in kakava, krhlji breskev in nastrgano čokolado.Kot drži za vse čokoladne torte, tudi to pred postrežbo postavi iz hladilnika za 15-20 minut.
Ozimnica
Ozimnica