Ponev pristavi nad srednji ogenj in v njej raztopi 50 g masla.Dodaj 150 g kadaifa in ga med mešanjem praži do zlatorjave barve.Še tople stresi v posodo ter dodaj 360 g pistacijevega namaza in 20 g tahini paste.Vse skupaj dobro premešaj.
V kozico zlij 200 ml sladke smetane ter dodaj 200 g nalomljene temne čokolade, žličko vanilijeve arome, 2-3 žlice sladkega prahu in ščepec soli.Kozico pristavi nad srednji ogenj in mešaj, da se čokolada povsem stopi, nato jo odstavi in pusti, da se malce ohladi.Preostalih 300 ml sladke smetane stepi, k njej pa električno primešaj ohlajeno čokoladno zmes.Na koncu vse skupaj premešaj s spatulo.
Dubajsko osnovo razdeli med 6 kozarčkov in jo potlači ter poravnaj.V vrečko za brizganje vtakni poljuben nastavek in jo postavi v visok kozarec.Kremo stlači v vrečko, in ji zavij rep, pri tem pa pazi, da ne zajameš zraka.Vrečki odstriži konec, nato kremo nabrizgaj v kozarčke.Kozarčke lahko postrežeš takoj ali pa jih prej jih hraniš v hladilniku. V slednjem primeru jih pred postrežbo pusti 20 minut na sobni temperaturi.Preden se z žličko zakoplješ v kozarček, po njem posuj še grobo sesekljane pistacije.
Desert
Desert
Desert