Ponev pristavi nad srednji ogenj in v njej raztopi 50 g masla. Dodaj 150 g kadaifa in ga med mešanjem praži do zlatorjave barve. Še tople stresi v posodo ter dodaj 360 g pistacijevega namaza in 20 g tahini paste. Vse skupaj dobro premešaj.
V skledo ubije obe jajci in ju zasuj s ščepcema soli, žlico sladkorja in vrečko vanilin sladkorja. Vse skupaj penasto stepi, za kar uporabi kar lastni roki in metlico. S pogostim manualnim mlatenjem namreč pridobiš občutek, s katerim nemudoma ugotoviš, če je masa za palačinke preredka ali pregosta. Prilij mleko, pomešaj, ter dodaj še moko. Maso temeljito preklofaj, da se znebiš morebitnih grudic moke. Na koncu primešaj še 1-2 žlici sončničnega olja. Maso pusti na miru 30 minut, da si odpočije od nadležnega mlatenja. Ponev za palačinke postavi na srednji-visok ogenj. Ko se ponev dodobra segreje, vanjo vlij toliko mase, da bo dovolj za palačinko dvojne debeline – nekje med tričetrt in celo veliko zajemalko. Ko se masa na vrhu palačinke posuši, jo obrni in peci še 10 sekund na drugi strani. Pridno speci palačinke iz vse mase – midva sva jih napekla osem.
Palačinke premaži z nadevom in jih prepogni. Pošpricaj jih s pistacijevim namazom, lahko pa tudi še z nutello. Po vsem skupaj posuj še sesekljano pistacijo.
Desert
Desert
Desert