Maslo in olje segrejemo da se maslo lepo stopi. Dodamo nadrobljen kadaif in pražimo da postane zlato rjavkasto zapečen. Ploščo ugasnemo in dodamo pistacijin namaz in vanilijevo pasto. Premešamo in ohladimo.
Dno pekača prekrijemo z namočenimi baby piškoti v mleku. Čeznje dodamo pistacijin kadaif.
Sladko smetano stepamo do točke ko se prostornina poveča ampak je še vedno tekoča. Takrat med mešanjem dodamo želatino fix. Mešamo 10-15 sekund, nato pa vmešamo mascarpone sir, sladkor v prahu, vanilijev sladkor in limonin sok. Mešamo da se krema lepo zgosti.
Kremo nadevano čez pistacijin nadev.
Sladko smetano za glazuro zavremo. Takšno odstavimo in ji dodamo mlečno čokolado. Pustimo stati nekaj minut, nato pa zmešamo v enotni obliv. Prelijemo čez smetano in okrasimo z narezanimi pistacijami.
Položimo v hladilnik za vsaj 3-4 ure nato pa postrežemo.
Desert
Desert
Desert