Na oljčnem olju segrejte pasirani paradižnik.
V posodi obe vrsti moke dobro zmešajte s kvasom. Dodajte preostale sestavine in toplo zmes iz paradižnikov in vse skupaj mešajte z mešalnikom (z lopaticami) najprej na hitro pri najmanjši hitrosti, nato pa 5 minut pri največji, da dobite gladko testo. Testo pokrijte in pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se njegov volumen vidno poveča. Pekač obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico. Električna pečica: približno 220 °C Pečica na vroči zrak: približno 200 °C
Česen olupite in ga skupaj s sardinami, kaprami in olivami na grobo nasekljajte. Vse skupaj z medom, oljčnim oljem in timijanom prestavite v pokončni mešalnik in spasirajte v pire. Dobro začinite s poprom.
Testo na pomokani delovni površini še enkrat pregnetite in razvaljajte v ovalno obliko v velikosti pekača. Položite ga na pekač in pustite stati pokritega približno 5 minut. Nato ga premažite z oljčnim oljem in razrežite z ostrim nožem. Testo okoli zarez malce razvlecite. Vanj vtisnite vejice začimbnic, posujte s soljo in specite. Položaj v pečici: spodnja tretjina Čas peke: približno 20 minut Kruh skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo za hlajenje piškotov. Najbolje ga je postreči še toplega s tapenado.
Kruh
Kruh
Kruh