Toplo vodo in kvas zmešamo v posodi ter pustimo, dokler se mešanica na vrhu ne začne peniti, kar traja od 5 do 10 minut.
V veliki skledi zmešamo moko in sol. Na sredini kupčka moke naredimo vdolbino, vanjo vlijemo mešanico kvasa in vode ter vse skupaj zgnetemo v testo. Testo moramo le rahlo zgnesti, da ne postane gladko in elastično.
Prenesemo ga v naoljeno pravokotno posodo, ki jo nato pokrijemo z naoljeno živilsko folijo. Pustimo počivati približno 30 minut, saj testo v tem času ne bo močno vzhajalo.
Testo prevrnemo na rahlo pomokano površino in nežno pregibamo po tretjinah, ga obrnemo in ponovno prepognemo, dokler ne prepognemo vsake strani in je testo pravokotne oblike.
Testo vrnemo v pravokotno posodo in pustimo vzhajati približno eno uro, dokler se velikost ne podvoji.
Testo razdelimo na 4 enake dele, tako da ga režemo po dolgem. Nato ga razvaljamo na 25–30 cm dolge valje s koničastimi konci.
Testo položimo na pekač, v katerem je pomokana kuhinjska krpa, ki jo med vsakim kosom testa malo nagrbančimo, kar bo testu pomagalo pravilno vzhajati. Pokrijemo z naoljeno živilsko folijo in pustimo vzhajati približno 30 minut.
Pečico segrejemo na 200 °C/180 °C/oznaka plina 6 in na dno pečice postavimo pekač z vrelo vodo – ta v pečici ustvari paro, ki pripomore k nastanku prave krušne skorje.
Bagete položimo na rahlo pomokan pekač, jih po vrhu diagonalno porežemo ter dodatno pomokamo. Pečemo jih približno 30 minut, dokler niso zlatorjave barve in imajo hrustljavo skorjo. Bagete morajo pri trkanju zveneti votle. Dajte jih na rešetko, da se ohladijo.
Kruh
Kruh
Kruh