Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.
: 200 °C
: 180 °C
Jabolka olupite in naribajte ali jih narežite na majhne koščke. V posodi med mešanjem rahlo popražite naribana jabolka ali njihove koščke, sladkor, vanilin sladkor, cimet, rozine in maslo. Nato pustite, da se zmes rahlo ohladi, ter ji dodajte nekaj sladkorja.
V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo, ki ga oblikujte v zvitek. Polovico testa razvijte po pekaču.
Jabolčni nadev razdelite po testu.
Drugo polovico testa razvaljajte v velikosti pekača in ga previdno zvijte v zvitek.
Zvitek nato razvijte po jabolčnem nadevu.
Zmešajte rumenjak z mlekom in premažite testo. Zgornjo plast testa večkrat prebodite z vilicami in posujte z mandlji. Začnite s peko.
: spodnja rešetka
Čas peke: 25 Minute
Jabolčna pita naj se ohladi v pekaču na kuhinjski rešetki.
Kolači
Kolači
Kolači