List testa položite na kuhinjsko krpo in ga premažite z vročim maslom. Pokrijte z drugim listom testa in ga premažite z vročim maslom. Na to prečno položite tretji list testa in ga premažite z vročim maslom.
Krušne drobtine pomešajte z maslom in polovico zmesi posujte po 2/3 testa.
Jabolka pomešajte z limoninim sokom in polovico razporedite po drobtinicah. Posujte s polovico sladkorja, vanilin sladkorja, cimeta, limonine lupinice, orehov in rozin in po tem razmažite polovico kisle smetane. Stranske robove zapognite navznoter in s pomočjo kuhinjske krpe zvijte v zavitek. Zavitek položite na namaščeni pekač s stikom robov navzdol in ga premažite z maslom. Postopek ponovite z drugim zavitkom.
Položaj v pečici: sredina
Čas peke: približno 40 minut
Temperatura pečice z zgornjim in spodnjim gretjem: 180 °C
Temperatura pečice z ventilatorjem: 160 °C
Po polovici časa peke zavitek premažite s preostalim maslom.
Pred postrežbo ga posujte s sladkorjem v prahu.
Desert
Desert
Desert