Najprej skuhamo vanilijev puding. Dve tretjine mleka zavremo. V preostalo tretjino mleka vmešamo mešanico za vanilijev puding in sladkor v prahu.
Kuhamo da se puding zgosti in prelijemo v kozarčke da jih tretjinsko do polovično napolnimo. Ohladimo.
Zamrznjenim jagodam dodamo 100 ml vode in med. Zavremo in kuhamo 2-3 minute. Spasiramo. Izmerimo koliko tekočine pride iz pasiranih jagod. V posodo dodamo toliko vode da je skupna količina 500ml. V to vodo dodamo prašek za puding in ga zmešamo.
Vlijemo ga k vročim spasiranim jagodam in vsebino skuhamo da se zgosti in nastane jagodni puding.
Tega prelijemo čez vaniljev puding da pustimo majhne zgornji rob prost za smetano. Ohladimo.
Sladko smetano stepemo do mehkega. Med mešanjem dodamo želatino fix in jo stepamo eno minuto. Nato vmešamo vanilijev sladkor v prahu. S smetano okrasimo vrh kozarčkov in dodamo sveže jagode in bele srčke.
Desert
Desert
Desert