Dno okroglega modela za torte namastimo in obložimo s papirjem za peko. Segrejte pečico.
Električna pečica: okoli 180°C
Pečica na vroč zrak: okoli 160°C
Jajca v skledi z mešalnikom (metalniki) penasto stepamo na najvišji hitrosti 1 minuto. Med mešanjem 1 minuto dodajte sladkor in stepajte še dve minuti. Moko zmešamo s pecilnim praškom in kakavom ter na kratko premešamo na najnižji hitrosti. Testo sploščimo v pekaču. Model postavite na rešetko v pečici. Pečemo približno 35 minut v spodnji tretjini pečice.
Od pekača ločimo in odstranimo obroč, biskvit razporedimo po kuhinjski rešetki, obloženi s papirjem za peko, pekaču odstranimo dno in pustimo, da se biskvit ohladi.
Papir za peko previdno potegnemo. Biskvit dvakrat prerežemo in spodnji del biskvita položimo na tortni pladenj.
Jagode operemo in očistimo. Poskusite maline. Polovico jagod prerežemo na pol, ostale pa drobno sesekljamo. V posodi čvrsto stepemo stepeno smetano s Kremfixom in vanilijevim sladkorjem. Vmešamo mascarpone. Nadev damo v cevno vrečko z zvezdasto konico (Ø 13 mm). Najprej iztisnemo valove v zgornji polovici biskvita. Okrasimo s polovičkami jagod in polovičkami malin. Nato nadev v obliki valov porazdelimo po drugi polovici biskvita. Na sredino vsakega biskvita porazdelimo drobno narezane jagode in preostanek malin. Podstavke povežemo z lopatko ali dvigalom za torte. Kolač do porabe hranimo na hladnem.
Torto pred uživanjem okrasimo z listi melise.
Kolači
Kolači
Kolači