Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.
: 180 °C
: 160 °C
V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.
: spodnja rešetka
Čas peke: 25 Minute
Odstranite rob modela za peko in pečen biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko. Pustite, da se biskvit ohladi.
Odstranite papir za peko ter biskvit položite na pladenj za torto. Obdajte ga z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.
Jagode operite, očistite in narežite na štiri ali šest delov. V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) čvrsto stepite smetano in pudingov prašek. Kremo porazdelite po biskvitu in jo pogladite. Po njej razporedite jagode.
Preliv za torto pripravite s sladkorjem in vodo po navodilih na embalaži ter z njim prelijte jagode. Jagodno torto za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.
Previdno odstranite rob tortnega modela in rob jagodne torte okrasite s pistacijami.
Kolači
Kolači
Kolači