Model obložite s papirjem za peko. Predhodno segrejte pečico
: sredina pečice
: 180 °C
: 160 °C
Jajca in vodo v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji stepajte 1 minuto, da nastane penasta zmes. V maso eno minuto postopoma dodajajte vanilin sladkor z običajnim sladkorjem in jo nato stepajte še dve minuti. Moko zmešajte z gustinom in Backin pecilnim praškom ter vse skupaj na najnižji stopnji vmešajte v maso. Testo za biskvit razdelite po modelu in položite na rešetko v pečici.
: spodaj
Čas peke: pribl. 30 Minute
Rob modela previdno odstranite. Biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se ohladi.
Previdno odstranite preostali papir za peko. Biskvit ponovno prevrnite in dvakrat vodoravno prerežite.
Pripravite nadeva z jagodami in kroglicami Raffaello®
Spodnji del biskvita položite na pladenj za torto in ga obdajte s tortnim obročem. Jagode operite, očistite in razrežite na polovice. Zelo velike jagode razrežite na četrtine. Na drobno sesekljajte 5 kroglic Raffaello®. Čvrsto stepite smetano in želatino fix. Skuto skupaj s sladkorjem in vanilin sladkorjem dobro stepite. Smetano v 2 delih previdno vmešajte v skuto. Po spodnjem delu biskvita razmažite 2 žlici kreme in po vrhu razporedite jagode, pri tem pa ob robu pustite približno 1 cm prostora.
Sedaj v polovico kreme vmešajte kokosovo moko in zmes razporedite po vrhu jagod. Na vrh položite drugi del biskvita. Preostanku kreme s skuto in smetano dodajte sesekljane kroglice Raffaello® in zmes razporedite po vrhu drugega biskvita. Na vrh postavite še zadnji del biskvita in torto za najmanj eno uro in pol dajte v hladilnik.
Okrasitev jagodne torte Raffaello®
Jagode operite, očistite in razrežite na polovice. Čvrsto stepite smetano z vanilin sladkorjem. Previdno odstranite tortni obroč. Jagodno torto Raffaello® premažite s smetano in po vrhu in robovih torte potresite kokosovo moko.
Po želji razpolovite še 8 jagod in kroglic Raffaello®. Pred serviranjem lahko jagodno torto Raffaello® okrasite še z jagodami in kroglicami Raffaello®.
Desert
Desert
Desert