V kozico stresi 250 g zamrznjenih jagod in dodaj 1–2 žlici sladkega prahu.
Kozico pristavi nad ogenj in kuhaj, da se jagode povsem zmehčajo.
S paličnim mešalnikom jagode spasiraj v tekočo osnovo.
V hladno vodo potunkaj 2 lističa želatine in počakaj, da se napojita.
Želatino ožemi in jo vrzi v jagodno osnovo.
Premešaj, da se želatina povsem stopi.
Kozico odstavi in pusti, da se osnova malce shladi.
V večjo posodo stresi 400 g vanilijevega jogurta.
K njemu primešaj 2 žlici sladkega prahu.
V hladno vodo potopi 6 lističev želatine in počakaj, da se napojijo.
Želatino ožemi in jo električno primešaj v kremo.
200 ml sladke smetane za stepanje stepi v stepeno smetano in jo s spatulo primešaj h kremi.
V model za kruh dolžine 25 cm namesti prozorno folijo za živila, ki mora ob straneh štrleti ven nekaj centimetrov.
V model stresi jogurtovo kremo.
Po kremi prelij jagodno osnovo, nato pa jo s palčko površno vmešaj v kremo, da dobiš ličen vzorec.
Po vrhu razporedi 6 savoiardi keksov, v dve vrstici po tri kekse.
Z obeh strani navznoter prepogni ven štrlečo folijo, da pokrije kekse.
Kekse potisni malce navzdol.
Torto pospravi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.
Z vrha torte odlepi folijo in jo potegni na strani.
Na torto postavi lepo servirno podlago, nato vse skupaj obrni in centriraj.
Odstrani model in odlepi folijo.
V 125 ml hladnega mleka stresi eno vrečko kreme za torte.
Električno ju miksaj 5 minut do čvrste kreme.
Kremo natlači v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom, nato jo nabrizgaj po vrhu torte.
Po torti razporedi še marcipanove cvetove in sveže jagode.
Desert
Desert
Desert