Pekač obložite s papirjem za peko in nanj položite desertne modele.
Mešanico oreščkov ročno ali s kuhinjskim aparatom nasekljajte na drobno. Belo prelivno čokolado nadrobite in jo v skladu z navodili na embalaži raztopite nad vodno kopeljo. Vanjo umešajte mešanico oreščkov. Maso zatem enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jo s čajno žličko rahlo potlačite. Modele postavite v hladilnik, da se dno torte strdi.
V mešalni posodi z metlico zmešajte jogurt, skuto in pomarančni sok. V kremo počasi umešajte želatino Fix in vse skupaj mešajte 1 minuto. Na koncu umešajte še med. Jogurtovo kremo enakomerno porazdelite po desertnih modelih in jih nato za najmanj 1 uro postavite v hladilnik.
Mešanico oreščkov nasekljajte na grobo in jo v manjši posodi, na srednjem ognju, brez dodane maščobe, karamelizirajte z medom. Pripravljeno mešanico stresite na papir za peko in jo pustite, da se ohladi.
Desertne modele z nožem razrahljajte in iz njih odstranite tortice. Posujte jih s krokantom in jih postrezite. Po želji jih lahko pokapljate z medom.
Kolači
Kolači
Kolači