Krofe pripravimo po priloženem receptu tukaj ali pa jih kupimo.
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo za deset minut. Mlečno čokolado stopimo na pari ali v kozici z odebeljenim dnom na najnižji temperaturi. Stopljeno čokolado ohladimo do sobne temperature.
V drugo kozico prilijemo 100 ml sladke smetane in jo segrejemo do toplega. Vanjo dodamo ožeto namočeno želatino. Premešamo in pustimo stati nekaj minut, da se stopi, nato pa ponovno dobro premešamo, da dobimo enotno tekočino.
Preostalo sladko smetano stepamo do mehkega. Takrat med mešanjem vmešamo stopljeno želatino. Ko je ta vmešana dodamo še stopljeno mlečno čokolado in vanilijevo aromo. Dobro premešamo in po okusu dodamo še malo sladkorja v prahu.
Kremo pokrijemo in položimo v hladilnik za vsaj 4-5 ur. Po tem času jo premešamo in nadevamo v brizgalno vrečko.
Polovico čokoladnic grobo narežemo. Ohlajene krofe razpolovimo. Spodnji del premažemo z belo čokoladnim namazom. Čez nabrizgamo kremo. Nanjo dodamo grobo narezane čokoladice in pokrijemo z vrhnjim delom. Na vrhnji del pomažemo malo namaza in nanj pritrdimo po polovico Kinder country čokoladice. Postrežemo.
Desert
Desert
Desert