Pečico razkuri na 180 °C.
Vseh 5 jajc ubij in loči rumenjake od beljakov.
Rumenjakom dodaj 230 g sladkorja in 2 vrečki vanilijevega sladkorja. Z električnim mešalnikom jih penasto stepi.
Beljake električno premlati v čvrst sneg.
K rumenjakom primešaj 100 ml mleka, 100 ml olja in 1 žličko vanilijeve arome.
V drugi posodi zmešaj 250 g moke in 1 vrečko pecilnega praška, nato suho zmes presej k mokrim sestavinam. Premešaj.
V maso na koncu s spatulo vmešaj še sneg iz beljakov.
V okrogel pekač s snemljivim obodom vpni papir za peko, nato vanj vlij biskvitno maso.
Biskvit peci 30-40 minut.
Da je biskvit res pečen, se prepričaj z zobotrebcem - ta mora ostati po vbodu suh.
Biskvit ohladi, nato pa z dvema natančnima rezoma nareži na tri enako debele oblate.
V posodi zmešaj 500 g pasirane skute, 200 g grškega jogurta, lupinico ene limone in 4-5 žlic sladkega prahu.
V hladni vodi namoči 6 listov želatine in počakaj, da se napojijo.
Ožemi jih in vrzi v kozico, kjer jih segrevaš, da se povsem stopijo.
Želatino električno primešaj k skutini zmesi.
Stepi 300 ml sladke smetane in jo s spatulo vmešaj v kremo.
300 g sadja iz kompota dobro odcedi (tekočino prihrani) in ga primešaj h kremi.
Na tortno podlago postavi prvi oblat, okoli njega pa zategni nastavljiv obroč za torte.
Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
Biskvit dobro namoči s sokom od kompota, po njem pa na tanko razmaži marelično marmelado.
Na sredino oblata stresi polovico kreme ter jo poravnaj in pogladi.
Na kremo postavi drug oblat, ki ga namočiš in premažeš z marmelado.
Po njem razporedi preostalo kremo, na vrh pa povezni zadnji oblat, ki ga namočiš s sokom.
Torto postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
Pred postrežbo po vrhu torte razporedi narezano poljubno sveže sadje.
Kolači
Kolači
Kolači