Model za peko (Ø 26 cm) obložite s papirjem za peko in namažite z maslom.
V posodi zavrite mleko. Vanj umešajte instantni čaj, ga raztopite in pustite, da se mešanica ohladi.
Pečico predhodno segrejte:
: 180 °C
: 160 °C
V mešalni posodi z mešalnikom stepite maslo ali margarino. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Po vrsti umešajte jajca ter ob vsakem jajcu maso mešajte pol minute na najvišji stopnji. Dodajte moko in pecilni prašek, počasi prilivajte mleko s čajem in mešajte na srednji stopnji. Masi na koncu dodajte še mlete mandlje.
Maso enakomerno porazdelite po modelu za peko in jo pecite pribl. 45 minut na spodnjem delu predhodno segrete pečice.
Kolač pustite hladiti 10 minut, nato ga odstranite iz modela in postavite na kuhinjsko rešetko, kjer naj se popolnoma ohladi.
Čokolado nadrobite in jo v vodni kopeli na majhnem ognju raztopite. Vanjo umešajte čaj v prahu in s pripravljeno glazuro prelijte kolač. Po njej posujte nekaj cimeta in pustite, da se glazura strdi.
Kolači
Kolači
Kolači