Zavrite vodo z maslom. Zmešajte moko z jedilnim škrobom (gustin), mešanico nato umešajte v vrelo vodo z maslom in maso med nenehnim mešanjem pražite toliko časa, da nastane bela obloga ter testo odstopi od posode. Testo nato stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Vanjo z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo. Nazadnje jajce razžvrkljajte in ga umešajte le toliko, da se testo močno sveti ter v dolgih konicah visi z metlic za mešanje. Testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni. Premehko testo se lahko med cvrtjem razleze. Na koncu v ohlajeno testo umešajte še pecilni prašek.
V posodi na 175 °C počasi segrejte kokosovo maščobo in prečiščeno maslo. Testo z dvema kavnima žličkama oblikujte v kroglice in jih cvrite do zlato rjave barve. Kroglice nato odcedite na kuhinjskem papirju, postavite jih na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.
Sladko smetano, jajčni liker, kremfix in vanilin sladkor stepite v čvrst sneg ter z maso napolnite brizgalno vrečko z majhnim okroglim nastavkom. Maso vbrizgajte v kroglice.
Kroglice prelijte z desertnim prelivom in posujte s pisanimi drobtinicami.
Kolači
Kolači
Kolači