Za testo za brioš segrejte smetano za stepanje.
V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte ostale sestavine in toplo smetano za stepanje ter z mešalnikom (z lopaticami) mešajte najprej pri najnižji hitrosti, nato pa 5 minut pri najvišji. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča. Namastite model za peko.
Testo za brioš kratko pregnetite na pomokani delovni površini. Testo razdelite na 8 enakih delov in iz njih oblikujte krogle. Položite jih v model, med njimi pustite nekaj prostora. Testo pokrijte in ga pustite še enkrat vzhajati, da se vidno poveča.
Segrejte pečico.
Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C
Kruh postavite na rešetko v pečico.
Položaj v pečici: spodnja polovica
Čas peke: približno 30 minut
Ko je kruh pečen, stopite maslo in z njim takoj premažite kruh.
Kruh naj stoji v modelu še približno 10 minut na kuhinjski mreži. Nato ga previdno vzemite iz modela in pustite, da se do konca ohladi.
Kruh
Kruh
Kruh