1. V posodi zmešaj moko, suhi kvas, sol, oljčno olje in toplo vodo ter pomešaj s kuhalnico, da dobiš homogeno zmes – testa nič ne gneti.
2. K testu vmešaj grobo sesekljane izkoščičene olive.
3. Posodo pokrij in jo postavi na toplo ter pusti, da testo vzhaja 2 uri.
Litoželezno posodo s pokrovom postavi v pečico in jo segrevaj 1 uro pri 220 ºC.
1. Testo stresi na precej pomokano površino.
2. Iz testa oblikuj hlebček – testo povleci s spodnjega dela proti vrhu, ta postopek pa ponovi z vseh strani testa.
3. Hlebček prestavi na papir za peko.
4. Iz pečice previdno vzami ogreto posodo, vanjo pa postavi peki papir s hlebčkom in jo takoj pokrij nazaj.
5.Kruh peci pri 220 ºC – 30 minut v pokriti posodi in 10-15 minut v odkriti.
6.Po peki kruh prenesi na rešetko in ga pusti, da se ohladi.
Kruh
Kruh
Kruh