Za pripravo testa ločite rumenjak od beljaka. V lončku segrevajte mleko, da postane mlačno. V mlačnem mleku stopite kvas, dodajte moko, sladkor, rumenjak, maslo in sol. Zamesite elastično testo, ki se ne lepi in se gladko loči od površine. Testo prestavite v čisto skledo, pokrijte ga s kuhinjsko krpo in pustite približno eno uro, da vzhaja na temperaturi 30–35 °C, da dvakratno naraste.
Testo pregnetite in ga oblikujte v hlebec. Segrejte pečico. Kruh položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in vanj z nožem zarežite križ približno 5 mm globoko. Premažite ga z beljakom in pecite približno 30 minut.
Čas peke: približno 30 minut
Temperatura pečice z zgornjim in spodnjim gretjem: 180 °C
Temperatura pečice z ventilatorjem: 155 °C
Kruh
Kruh
Kruh