Najprej zmešajte vsebino ene vrečke ledenega deserta burbonske vanilije s po 1 dl hladnega mleka in sladko smetano. Sledite navodilom na vrečki. Po nekaj minutah mešanja dodajte Finesse Bourbon vanilijevo aromo in še malo premešajte. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l).
Na enak način zmešajte vsebino druge vrečke ledenega deserta burbonske vanilije. Zmešajte 100 g malin s sladkorjem in jih zmečkajte z vilicami ter mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. To zmes dodajte v ledeni desert in vse skupaj premešajte. Na koncu dodajte še koščke 50 g svežih malin in nežno premešajte. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l).
Za tretjo plast v 2 dl mešanice hladnega mleka in sladke smetane vmešajte vsebino vrečke ledenega deserta s čokolado. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l).
Posode postavite v zamrzovalnik na hlajenje za najmanj šest ur (najbolje čez noč).
Pred serviranjem deserta banana split pripravite še smetano za stepanje. V hladno mleko dodajte vsebino vrečk Dr. Oetker original smetane za stepanje in mešajte nekaj minut.
Banane olupite in jih po dolžini prerežite na polovico.
V ustreznih posodah med polovice banan razporedite po tri kepice sladoleda: vanilijo, čokolado in maline. Na vsako kepico in vzdolž banan s slaščičarsko vrečko in želenim zvezdastim nastavkom nanesite stepeno smetano. Vse prelijte z malo Dr. Oetker Toffee desertnim prelivom in posujte z Dr. Oetker mandljevimi lističi. Okrasite s svežim jagodičevjem in listi mete.
Desert
Desert
Desert