Najprej zmešajte vsebino ene vrečke ledenega deserta burbonske vanilije s po 1 dl hladnega mleka in sladko smetano. Sledite navodilom na vrečki. Po nekaj minutah mešanja dodajte aromo burbonske vanilije in še malo premešajte. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l). Na enak način zmešajte tudi vsebino druge vrečke ledenega deserta burbonske vanilije.
Zmešajte 100 g malin s sladkorjem in jih zmečkajte z vilicami ter mešajte, dokler se sladkor ne raztopi. To zmes dodajte v ledeni desert in vse premešajte. Na koncu dodajte še koščke 50 g svežih malin in nežno premešajte. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l).
Za tretjo plast v 2 dl mešanice hladnega mleka in sladke smetane vmešajte vsebino vrečke ledenega deserta s čokolado. Zmes razporedite v plastično posodo za zamrzovanje (prostornine 1 l).
Posode postavite v zamrzovalnik za najmanj šest ur (najbolje čez noč). Ko je ledeni desert ohlajen, stopite čokolado z oljem na pari in premešajte.
Kornete postavite v ozke kozarce ali stekleničke, da bodo stali pokonci. Na dno vsakega korneta vlijte malo stopljene čokolade. Kornete postavite v hladilnik za nekaj minut, da se čokolada strdi.
Potem vsak kornet potopite v stopljeno čokolado (glejte slike priprave), odcedite odvečno čokolado, nato pa čokolado posujte z Dr. Oetker pisanimi drobtinicami. Ponovno postavite v hladilnik za nekaj minut, da se čokolada strdi.
Iz ledenega deserta z žlico za sladoled oblikujte kepice in v vsak kornet položite dve kepici, kombinirajte okusa po želji (eno na dno korneta, drugo pa na vrh). Okrasite z Dr. Oetker pisanimi drobtinicami, Dr. Oetker čokoladnim prelivom in po želji jagodičevjem. Postrezite takoj.
Desert
Desert
Desert