V posodo vsuj moko in dodaj sladkor, jajce, sol, suhi kvas, stopljeno maslo in olje.Prilij toplo mleko in vse skupaj zmešaj in pregneti v voljno in prožno testo, ki se ne lepi na roke.Testo naj v pokriti posodi na toplem vzhaja, da se njegova prostornina podvoji, približno 1 uro.
V kozico stresi rjavi sladkor, med, sol in maslo.Sestavine segrevaj, da se raztopijo in pomešajo.Zmes zlij v pekač z visokim robom dimenzij približno 35 x 22 cm, po njem pa posuj grobo sesekljane orehe.
V posodici zmešaj rjavi sladkor in cimet.Testo prenesi na pomokano površino in ga splošči, nato pa razvaljaj v pravokotnik, debel 0,5 cm.Testo od roba do roba premaži z zmehčanim maslom, po katerem enakomerno posuješ mešanico sladkorja in cimeta.Testo zvij v dolgo kačo, ki ji z obeh koncev odščipneš štrukeljca (tadva se pečeta skupaj s polžki in sta nagrada za kuharja).Zvitek nareži na 3-4 cm široke polže, ki jih razporediš po pripravljenem pekaču s prelivom.Pekač pokrij s krpo in pusti, da polži vzhajajo 30 minut, vmes pa segrej pečico na 180 ºC.Polžke peci 25-30 minut pri 180 ºC.Po 15 minutah preveri in če sumiš, da se bodo vršički polžkov zažgali, vse skupaj prekrij z listom aluminijaste folije.
Po peki naj polžki počivajo 5 minut, nato na pekač položi list peki papirja in leseno desko.
Vse skupaj zagrabi in zvrni.
Dvigni pekač, da polžki zdrsnejo ven.
Lepljivi polžki so najboljši, ko so še topli.
Namig: če kakšen slučajno še ostane, ga na hitro pogrej v mikrovalovki.
Kruh
Kruh
Kruh