200 g piškotov brez dodanega sladkorja zdrobi ali zmelji.Zmešaj jih s 120 g stopljenega masla in s 5 žlicami mleka.V tortni pekač s snemljivim obodom vpni list papirja za peko.V pripravljen tortni model stresi piškotno zmes in jo potisni ob dno in steno modela.Poskrbi, da bo testo povsod enakomerno debelo in da bo segalo do enake višine ob steni modela.Model s testom postavi v hladilnik, da se testo strdi.
V eni posodi premlati 200 g sladke smetane v stepeno smetano.V drugi posodi zmešaj 300 g kremnega sira, eno vrečko želatine fix, četrt žličke citronske kisline in ščepec soli.Z obeh limon v kremo najprej nastrgaj lupinico, nato ju prepolovi in iz njiju iztisni še sok.V kremo vmešaj še 80 g Sweet zero (oz. po okusu).Na koncu h kremi s spatulo primešaj še stepeno smetano.
Iz hladilnika vzemi model s piškotnim testom. Obod snemi, piškotno testo pa dvigni in previdno odstrani papir za peko.Piškotno testo postavi na ličen podstavek, krožnik ali pladenj.Kremo nadevaj v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom.Enakomerno jo nabrizgaj v bazenček sredi piškotnega testa.Pito postavi v hladilnik za vsaj 2 uri.
Po vrhu kreme razporedi limonine krhlje in liste mete ali melise.Po celi površini na hitro nastrgaj še malo limonine lupinice.Odreži si kos ali dva nepregrešne limonine pite in se prepusti užitku.
Desert
Desert
Desert