Raztopite maslo, dodajte sladkor, naribano limonino lupinico in limonin sok. Z metlico stepite jajca in jih precedite skozi cedilo. Sestavine med mešanjem na srednjem ognju segrevajte toliko časa, dokler se krema ne zgosti.
Čas kuhe: pribl. 12 Minute
Z vročo kremo do roba napolnite kozarce in jih zaprite.
Z mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte beljake in vanilin sladkor, postopoma dodajajte sladkor in jedilni škrob ter vse skupaj stepite v čvrst sneg.
Papir za peko rahlo namastite z oljem in po njem enakomerno razdelite beljakovo maso.
Maso posujte s sladkorjem v prahu in nastrganimi mandlji.
Pekač položite na sredino predhodno segrete pečice.
: 150 °C
: 130 °C
Površina beljakove mase mora biti po peki hrustljava. Beljakova masa naj se v pekaču hladi približno 5 minut. Maso prevrnite na papir za peko, posut s sladkorjem v prahu. Papir nato previdno odstranite. Pustite, da se masa do konca ohladi.
Zmešajte sveži sir maskarpone s skuto, sladkorjem in vanilin sladkorjem ter vse skupaj postavite za pribl. 1 uro v hladilnik.
Kremo enakomerno razdelite po beljakovi masi. Pri tem ob robu pustite 2 cm prostora.
Limonino kremo zmešajte, da nastane gladka masa, ter jo razdelite po kremi iz maskarponeja.
S pomočjo papirja za peko vse skupaj oblikujte v rulado, jo posujte s sladkorjem v prahu in postrezite.
Kolači
Kolači
Kolači