Segrejte mleko in v njem raztopite maslo ali margarino.
V mešalni posodi zmešajte moko s kvasom. Dodajte preostale sestavine, mešanico mleka in masla/margarine ter z mešalnikom (metlici za gnetenje) vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. V vmesnem času namastite model za mafine. Pečico predhodno segrejte.
: 200 °C
: 180 °C
V posodi med mešanjem zavrite vse sestavine. Maso med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa jo postavite na stran.
Vzhajano testo z dvema žlicama porazdelite po modelu za mafine. Testo rahlo pritisnite, večkrat prebodite z vilicami ter po njem enakomerno porazdelite oblogo z mandlji. Model položite na rešetko v pečici.
Z ostrim nožem previdno razrahljajte rob pečenih mafinov ter pritrdite odpadle mandlje.
Mafine odstranite iz modela in pustite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.
: spodnja rešetka
Čas peke: 15 Minute
Mafine vodoravno prerežite ter spodnje polovice položite na pladenj ali večji krožnik.
Kremast puding pripravite po navodilih na embalaži, a z 100 ml mleka in 200 g smetane. Kremo z žlico porazdelite po spodnjih polovicah. Nanjo položite zgornje polovice ter mafine do serviranja postavite v hladilnik.
Kolači
Kolači
Kolači