V kozico stresi 250 g kosov olupljene buče, jih zalij z vodo in jih skuhaj do mehkega.
Vodo odcedi in spasiraj bučo v gladek pire.
V posodo stresi 400 g moke, vrečko suhega kvasa, 50 g sladkorja, 15 g soli, pol žličke kurkume in bučni pire.
Prilij 120 ml mlačnega mleka, nato vse skupaj zmešaj in gneti 6 minut - priporočava uporabo kuhinjskega robota.
K testu stresi 50 g zmehčanega masla, nato gneti še dodatnih 6-10 minut, da dobiš gladko in voljno testo.
Posodo s testom pokrij in pusti, da vzhaja do dvojne prostornine.
Testo zvrni na pult in ga razdeli na štiri enake dele.
Z dlanmi vsakega oblikuj v kroglico.
Pograbi kuhinjsko vrvico in jo podrsaj pod sredino hlebčka, nato pa zavozlaj na vrhu
Enako ponovi še trikrat.
Bučne bombetke prenesi na pekač, prekrit s peki papirjem.
Pokrij jih in pusti vzhajati 30 minut.
Pečico segrej na 180 ºC.
Kruhke premaži z mešanico jajca in žlice mleka.
Peci jih 20-25 minut.
Po peki jih pusti, da se ohladijo, nato previdno odstrani vrvice.
Kruh
Kruh
Kruh