V posodo za mešanje stresite moko. Kvas pomešajte z dvema žlicama vode in skupaj z ostalimi sestavinami dodajajte moki. Testo približno 8 minut gnetite z mešalnikom (z lopaticami) pri nizki hitrosti. Testo pokrijte in pustite vzhajati približno eno uro.
Testo stresite na pomokano delovno površino. 2/3 testa oblikujte v krog, nato ga raztegnite. Krog preložite na rahlo namaščen in pomokan pekač. Preostalo testo oblikujte v kroglo, jo sploščite in postavite v sredino kroga.
Z ostrim nožem v osrednji del zarežite rombe približno 2 cm globoko. Zunanji rob zarežite približno 3 cm globoko v razdalji po 2 cm.
Osrednji del popršite z vodo in posujte z makom. Pustite pokrito približno 45 minut, da vzhaja.
Plitvo posodo napolnite z mlačno vodo in jo postavite na dno ogrete pečice.
Pekač postavite v pečico. Kruh pecite na temperaturi, ki jo postopoma zmanjšujete.
Položaj v pečici: spodaj
Čas peke: približno 14–15 minut
Temperatura pečice z zgornjim in spodnjim gretjem: 220 °C
Temperatura pečice z ventilatorjem: 200 °C
Čas peke: približno 40 minut
Temperatura pečice z zgornjim in spodnjim gretjem: 200 °C
Kruh
Kruh
Kruh