Posodo, v kateri boste zmešali meringo, in metlico mešalnika najprej obrišite z brisačo z malo alkoholnega kisa. Beljake sobne temperature najprej mešamo s ščepcem soli toliko časa, da zmes pobeli, nato pa v 3 porcijah med nenehnim mešanjem na najvišji hitrosti dodajamo sladkor. Dodajte 1 žlico limone. Postopek mešanja s sladkorjem v prahu traja približno 10 minut, tik pred mešanjem pa dodamo gustin in mešamo na nižji hitrosti mešalnika. Meringue morajo biti svetleče, svilnate in čvrste, da lahko tvorijo želene Pavlove oblike.
V pripravljen pekač velikosti 43x32 cm obložen s peki papirjem (jaz sem uporabila plastično vrečko za dekoracijo in nastavek zvezdice 1M, glejte slike priprave) oblikujte mini kolačke.
Na papirju oblikujemo 12-13 mini tortic z dovolj razmika med njimi in z luknjo v sredini vsake torte (v katero bomo po peki vlili malinov nadev).
Meringue kolačke pečemo v predhodno ogreti pečici na 90-100°C 3 ure (pavlova mora biti bela, da bi to dosegli, temperatura peke ne sme preseči 100°C, zato je potreben daljši čas peke). Med peko nikoli ne odpirajte pečice. Ko poteče določen čas, izklopite pečico in je ne odpirajte 20 minut. Nato najprej rahlo odpremo vratca in pustimo nekaj časa tako, nato vzamemo ven pladenj in ohlajene torte previdno ločimo od peki papirja.
V primerni posodi segrejemo maline, sladkor in 50 ml vode. Zmeljemo s paličnim mešalnikom. Mešanico s 3-4 kapljicami vode zmešamo v zmes brez grudic in ob stalnem mešanju kuhamo v vročih malinah, dokler se zmes ne zgosti. Odstavite s štedilnika in pustite, da se ohladi.
V primerni skledi zmešamo hladno sladko smetano, mascarpone sir in sladkor v prahu. Ko se zmes strdi dodamo aromo burbonske vanilije in še malo premešamo.
Nadev prestavimo v plastično slaščičarsko vrečko z nastavkom M zvezdica.
Malinov nadev prestavimo v drugo slaščičarsko vrečko in odrežemo vrh. V odprtine kolačkov najprej vlijemo malinov nadev, nato pa po vrhu namažemo mascarpone sirni nadev.
Torte okrasite s svežimi jagodami in metinimi listi.
Desert
Desert
Desert