Pekač obložimo s papirjem za peko.
Moko zmešamo s suhim kvasom. Dodamo preostale sestavine in vse skupaj mešamo 5 do 10 minut, da dobimo homogeno testo. Testo rahlo zavijemo v živilsko folijo ali vrečko in pustimo počivati v hladilniku 1 uro.
Maslo na hitro zmešamo z moko in oblikujemo kos v velikosti približno 15 x 20 cm debeline 1 cm ( poskrbimo, da sta testo in kos masla približno enake konsistence).
Testo razvaljamo v pravokotnik približno 30 x 40 cm. Kos masla položimo na sredino testa, drugo polovico prepognemo in rahlo pritisnemo ob robovih.
Na pomokani površini razvaljamo testo trikratne dolžine in ga zvijemo ob obeh straneh (kot prtiček), da dobimo tri plasti. Testo pokrijemo in pustimo počivati v hladilniku približno 30 minut. Postopek ponovimo dvakrat.
Testo razdelimo in razvaljamo v pravokotnike 15 x 30 cm debeline 5 mm. Daljše stranice vsakega pravokotnika prepognemo proti sredini, da se na sredini dotikajo, nato pa eno polovico prepognemo čez drugo. Pokrijemo in pustimo počivati četrt ure v hladilniku (da se testo lažje nareže).
Svaljke z ostrim nožem narežemo na 1,5 cm velike kose. Palmiers piškote potresemo s sladkorjem in jih položimo v pripravljen pekač, tako da na vsaki strani rahlo povlečemo, da se palmiers piškotek med peko razpre v pahljačo. Pokrijemo in pustimo počivati še ½ ure.
Predhodno segrejemo pečico.
Klasična pečica: približno 170 °C
Ventilatorska pečica: približno 150 °C
Palmiers piškote pečemo na srednji rešetki v pečici približno 20 minut.
Položaj rešetke: srednja višina
Čas pečenja: približno 20 minut
Kolači