Kalup rahlo namastite in obložite s folijo za ohranjanje svežine ali razrezano vrečko za zamrzovanje na način, da ne ostanejo gube. Breskve narežite na kocke. Maline preberite. Stepite sladko smetano.
Rumenjake skupaj s sladkorjem, vaniljevim sladkorjem in pomarančnim likerjem stepite v posodi iz nerjavečega jekla z metlico za sneg nad vročo vodno kopeljo (voda ne sme vreti!), dokler ne dobite goste kreme, tako da se volumen približno podvoji. Posodo odstranite iz vodne kopeli, dodajte malinovo marmelado in jo vmešajte v zmes. Potem mešanico med mešanjem ohladite. Najprej vmešajte stepeno smetano, nato breskve, maline in naribano čokolado. Zmes za parfe vlijte v kalup in postavite čez noč v zamrzovalnik.
Približno 30 minut pred serviranjem vzemite parfe iz zamrzovalnika, kalup obrnite in povlecite folijo za ohranjanje svežine. Parfe okrasite s čokoladnimi srci in malinami.
Desert
Desert
Desert