Beljake sobne temperature stepaj na srednji hitrosti, da se pričnejo peniti.Mešalnik nastavi na najhitrejšo stopnjo, nato med stepanjem beljakov dodajaj eno žlico sladkorja za drugo.Stepaj 10 minut, da dobiš svetlečo in čvrsto meringo, ki obdrži špičaste vrhove skoraj brez uklanjanja. Med prsti ne smeš čutiti sladkorja.Dodaj žličko kisa in presej zvrhano žlico gustina, nato na hitro električno premešaj.
Pečico predogrej na 150 ºC.Na pekač postavi papir za peko, na sredino pa nanesi meringo v krogu premera 20 cm.Po celem obodu meringe s hrbtno stranjo žličke potegni od spodaj navzgor, da se na vrhu tvorijo špice, torta pa dobi krono.Na vrhu mora biti na sredini krater, kamor bo po peki šla smetana z jagodičevjem.Pečico zmanjšaj na 100 ºC, vanjo pa postavi pavlovo.Peci jo 1,5 ure, nato pečico ugasni in jo brez odpiranja vrat pusti pri miru 2 uri.Vrata ozko pripri, vmes pa zatakni zvito kuhinjsko krpo – tako bo iz pečice izhajala vlaga.Tako naj se pavlova hladi vsaj 5 ur.
V posodo zlij 300 ml sladke smetane.Dodaj žlico vanilijeve paste in 2-3 žlice sladkorja v prahu.Smetano stepaj do čvrsto stepene smetane.Na vrh pavlovega bazenčka nanesi smetano, po njej pa razporedi poljubno sveže jagodičevje.Vmes vtakni okrasne cvetlice, po vsem skupaj pa potresi sladki prah.
Desert
Desert
Desert