Pečico segrej na 180 ˘C.
Jajci ubij in loči rumenjake od beljakov.
Rumenjake penasto stepi skupaj s 40 g sladkorja.
Dodaj 1 žličko vanilijeve paste in 2 žlici mleka.
Beljake stepi v sneg v ločeni posodi in jih s spatulo primešaj k rumenjakovi zmesi.
Biskvit zlij v tortni pekač s premerom 20 cm, ki mu dno pokriješ s peki papirjem.
Biskvit peci 8-10 minut na 180 °C. Da je res pečen, pa preveri z zobotrebcem - pri vbodu v biskvit se ne sme nanj nič prijeti.
Pograbi skledo in jo po notranji strani obdaj s prozorno folijo za živila.
Vsako vrečko ledenega deserta stresi v mešanico 100 ml sladke smetane in 100 ml mleka.
Električno miksaj 3 minute, nato zmes vlij v skledo.
Postopek ponovi še za ostala ledena deserta.
Na vrh položi biskvit in ga nežno potlači in poravnaj.
Skledo postavi v zamrzovalnik za vsaj 4 ure.
V posodo stresi 6 beljakov in dodaj žličko limonovega soka.
Z električnim mešalnikom beljake stepaj do mehkih vrhov, nato k njim postopoma vsuvaj sladkor, da dobiš svetlečo in čvrsto meringo.
Če posodo obrneš na glavo, mora meringa ostati v njej.
Skledo s sladoledom zvrni na glavo, nato z njega odlušči folijo za živila.
Sladoled s spatulo premaži z meringo, pri tem pa poskrbi, da ušpičiš veliko špičk.
Pograbi brener in z njim med podivjanim krohotanjem zapeči meringo in vršičke.
Desert
Desert
Desert