V posodo ubij 5 jajc in dodaj 5 žlic sladkorja, vrečko vanilin sladkorja, lupinico pol limone in žlico limonovega soka.
Sestavine miksaj 10 minut, da nastane svetlorumena penasta zmes s povečanim volumnom.
V drugi posodi zmešaj 5 žlic moke in pol žličke pecilnega praška.
Suhe sestavine stresi k mokrim in na hitro pomešaj.
Na pladenj za peko postavi list papirja, nanj pa zlij biskvitno maso in jo poravnaj.
Biskvit peci 5-10 minut pri 180 ºC.
Takoj po peki biskvit položi na čisto kuhinjsko krpo tako, da je peki papir na vrhu.
Tega previdno odstrani, nato biskvit zopet obrni - tako bo lepša površina na zunanjem delu rulade. Še vroč biskvit zvij skupaj s krpo in ga pusti, da se ohladi.
200 ml sladke smetane za stepanje premlati v stepeno smetano. V posodo stresi 250 g maskarpone kreme ter dodaj 2-3 žlice sladkega prahu. Strok vanilije po dolgem razpolovi, z ostrim robom noža pa postrgaj semena iz obeh polovic. Vanilijeva semena dodaj h kremi, ki jo dobro premešaš. H kremi s spatulo nežno vmešaj še stepeno smetano. Kremo razdeli med posodice na 4 enake dele. K vsaki kremi primešaj eno do dve kapljici poljubne barve za kolače.
Ohlajen biskvit razgrni in ga premaži z marelično marmelado. Vsako izmed štirih krem natlači v svojo dresirno vrečko. Kreme po dolgem nabrizgaj po biskvitu v štirih enako širokih pasovih. Rulado tesno zvij, pri čemer si pomagaš s krpo. Prenesi jo na alu folijo in jo tesno zavij vanjo, nato pa jo za vsaj 4 ure postavi v hladilnik.
Po ruladi nabrizgaj stepeno smetano, h kateri primešaš modro barvo za kolače. Po njej razporedi pastelne kroglice in okrasne cvetlice.
Desert
Desert
Desert