V sekljanik stresi 200 g proteinskih mueslijev in 3 žlice Sweet Zero. Vse skupaj dobro zmelji.
Dodaj 3 žlice mleka in 70 g stopljenega masla.
Na tortno podlago premera postavi tortni obroč, nastavljen na premer 22 cm.
Po notranji strani obroča namesti acetatno folijo.
V tako sestavljen model za torto stresi muesli zmes in jo z žlico enakomerno razporedi ter potisni ob dno.
V skodelico zlij 100 ml mleka in vanjo z metlico vmešaj 2 vrečki proteinskega čokoladnega pudinga.
Preostalih 200 ml mleka zavri v kozici, nato vanj zlij pudingovo zmes.
Kozico vrni nad ogenj in mešaj, da se puding zgosti.
Kozico odstavi, k pudingu pa dodaj 100 g temne čokolade in premešaj.
V hladni vodi namoči 6 listov želatine. Ko se napojijo, jih ožemi in vrzi v vroč puding.
Čokoladno zmes dobro premešaj z metlico, da postane gladke žametne teksture.
V večjo posodo stresi 500 g maskarpone sira in dodaj 4 žlice Sweet Zero.
Dodaj čokoladno zmes, nato vse skupaj električno premešaj.
V drugi posodi stepi 250 ml sladke smetane in jo nato primešaj v kremo.
Torto postavi v hladilnik, da se krema strdi.
V kozico stresi 250 g zamrznjenih gozdnih sadežev in jih zasuj z žlico Sweet Zero.
Kuhaj jih, da se zmehčajo, nato jih spasiraj.
V hladni vodi utopi 3 lističe želatine, da se zmehčajo, nato jih ožemi in vrzi v kozico z jagodičevjem.
Premešaj, da se želatina povsem stopi.
Dobljeno sadno zmes prelij po vrhu torte, ki jo nato postaviš v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa kar čez noč.
S torte odstrani obroč in folijo.
Po njej posuj nastrgano čokolado in razporedi sveže gozdne sadeže.
Kolači
Kolači