V posodici z metlico zmešaj 200 ml mleka in obe vrečki pudinga. Preostalih 300 ml mleka zlij v kozico in dodaj 140 g sladkorja in dve vrečki vanilijevega sladkorja, nato ga zavri. Ogenj zmanjšaj, v mleko pa z metlico vmešaj pudingovo zmes. Puding redno mešaj nad ognjem, da se zgosti. Kozico odstavi, puding pa tesno pokrij s prozorno folijo. Puding naj se tako ohladi na sobno temperaturo.
V posodo stresi 200 g masla sobne temperature, narezanega na kocke. Z električnim mešalnikom ga stepaj, da popeni, nato vanj postopoma vmešaj ohlajen puding – eno žlico za drugo. Na koncu v maso stresi 250 g mletih lešnikov in dobro premešaj.
Od mase odščipni košček, težek približno 20 g. Z dlanmi ga oblikuj v kroglico in jo postavi na pladenj ali desko. Na tak način prisvaljkaj kroglice iz vse mase in jih nato postavi v hladilnik, da se res dobro ohladijo. Če si neučakane sorte, lahko kroglice ohladiš tudi v zamrzovalniku, a ne pozabi na njih. Čokoladno glazuro pripravimo po navodilih z embalaže. Vsako kroglico pomoči v glazuro in jo postavi na mrežico ali desko. Ko nabereš 5 kroglic, jih takoj posuj z božičnim dekorjem, sicer se bo glazura strdila, dekor pa se ne bo prijel. Ko se glazura strdi, kroglice postavi v papirnate modelčke za pralineje in jih zloži v lično darilno posodo.
Kolači
Kolači
Kolači