V mleko vlijemo puding in sladkor ter dobro premešamo. Zalijemo z vrelim mlekom in kuhamo toliko časa, da se puding zgosti. Kuhan puding pokrijemo s folijo za živila in ohladimo. V skledo stresemo mandlje, maslo in vse skupaj pretlačimo. Dodamo sladkor v prahu in stepemo v enotno zmes. Mandljevo zmes vtisnemo na dno tortnega modela. Želatino narežemo na hladno vodo. Ohlajenemu pudingu primešamo kokosov namaz, vanilijevo aromo in limonin sok.
Dve tretjini mleka za puding pripeljemo do točke tik pred vretjem. V preostalo mleko z metlico vmešamo prašek in sladkor. Vlijemo k vrelem mleku in med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi kuhamo, da se zgosti. Po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.
Vse sestavine za podlago dodamo v skledo in jih z rokami pregnetemo v enotno zmes. Razporedimo po dnu.
Želatino namočimo v mrzlo vodo za 10 minut.
Ohlajen puding zmiksamo z namazom, rumovo aromo in limonin sokom.
Sladko smetano stepamo do točke ko se začne gostiti, ampak je še tekoča. (glej video) V kozico dodamo toliko sladke smetane, da pokrijemo dno za slab centimeter. Segrejemo jo na najnižji temperaturi na štedilniku.
Stopljeno želatino med rednim mešanjem vmešamo v smetano. Nato dodamo sladkor v prahu in vmešamo še tega. Na koncu obe kremi zmešamo skupaj. Tri zajemalke odvzamemo za okras, ostalo kremo pa razporedimo po dnu iz mandljev.
Pokrijemo in položimo v hladilnik čez noč.
Torto okrasimo in postrežemo.
Desert
Desert
Desert